kulmagalleria - porthaninkatu 17 - helsinki kulmagalleria.fi
           
Etusivu Ohjelma Taitelijat Yhteystiedot Pressikuvat
 
 
Viikot 1 ja 2

18.6 - 1.7
Jenni Tieaho
, Kiikun kaakun
Näyttely nostaa juhannus-salon Kulmagalleriaan keskikesän juhlan kunniaksi kahdeksi viikoksi:
Metsän rämeikössä kävely ja maan kaivelu on kuin miettisi, mitä tahtoisi leikkiä. Luonnon materiaalien käyttö on metsään unohtumista, ajatusten vapauttamista.

Tuntee saavansa itsestään kiinni ja elämän kaaos jää taka-alalle. Näyttelyssä tähän leikkiin voi myös katsoja osallistua jakaen yhteistä kokemusta.

 
Viikko 3
2.7 - 8.7
Mira Donner-Spitz ja Marie De Tiger, Elukat donkkaa tykimmin
Näyttelyssä verhoilukankaista tehdyt jättiläisnallet ja mollamaijat ovat kuin suoraan leluosastolta paikalle siirrettyjä. Kuitenkin jokin on vialla.
Karhulinnassa ohikulkija päässee katseen ja saalistuksen kohteeksi.
Onneksi on lasi välissä.
 
Viikko 4
9.7 - 15. 7
Sirkka Könönen , Kattaus ja lupaus (esinekooste)
Aivan kuin Priscillassa, Aavikon kuningatar -elokuvan värikkäät transut ovat pysäyttäneet bussinsa tilaan matkallaan junttikorpeen ja asettuneet piknikille kimaltelevine strasseineen ja muine keinomateriaaleineen. Normatiivisuus ja fundamentaalinen heteroperhe loistavat poissaolollaan näistä pirskeistä. Aikuinen satu koostuu löytämisestä ja illuusioista.
 
Viikko 5

16.7 - 22.7
Harri Kivi , Jouluhelvetti
No, onkos tullut joulu näin kesän keskelle ja laitetaankos touhu myös meidän Jesselle? Kettuuntuminen joulun pakonomaisia rituaaleja, markkinakrumeluureja ja kuukausien pituisia sikajuhlan valmisteluja kohtaan antoi syyn kommenttiin: Eikun kuusivihtametsään ja vähän äkkiä!

22.7 klo 19.00 Valtuusto
viikko 6

23.7 - 29.7
Anssi Kasitonni
, Göteborgin paras faija
Halusitte tai ette, takit tai liivit - ottakaa tai jättäkää, kohta lävähtää. Suomen kansan superiskä, ikimuistettava kääntöveitsi-Anssi tuo kaiken kansan tietoisuuteen taide-esineitä jotka eivät ole teeveestä tuttuja, eikä paljon muualtakaan. Kuvainnollisesti katsoen Anssi Kasiraiturilla on tavoitteena antaa katsojalle kyyti steissille ja jäädä katsomaan mihin vie ihmisen tie.
Keinoja ei kaihdeta ja kovat otteet ovat sallittuja tässä rajussa muilutusbaletissa, joka on saanut kriitikot puolelleen jos toiselleen.
Jos pidit ykkösosasta, tulet rakastamaan tätä.

 
viikko 7
30.7 - 8.8
Kalle Turakka Purhonen, Vaahto Ukkoja (polyuretaani).
Lumiukot sulavat hiljalleen pitkin kevättä. Vaahtoukot taas kuohuvat kesäisin ja jäätyvät talven tullen. Pelottavat lumiukot kommentoivat ja kommunikoivat ympäröivää Kallion känniskene-kaupunkitilaa.

 
Performanssit on hitsattu kahteen torstai-iltaan:
Performanssi-iltojen ratoksi järjestetään mm. yhteen ja erikseen laulua saunailtoja ja muuta sirkustelua. Tällöin korvapuustivapaa kesäleirikanttiini palvelee kaikkia janoisia.
Videoiden esitysajat elävät ilmojen ja fiilisten mukaan: noin 21.00- 04.00
 

13.8. klo. 19.00 Päättäjäiset

Heinäsirkka ja Luumu Kaikkonen, Heikki Mäntymaa
housebändi Valtuusto
sekä Broken Heart Clinic by Seppo Renvall.

Paikka: Matti Heleniuksen puistikko Kallion kirjaston takana

 
PROAV Radio Helsinki 95.2 Mhz Nöjesguiden Caisa Art Print Päivänvarjot